Pulykamell rolád recept
Hozzávalók:
- 1 pulykamell
Aromatizált vaj:
- 50 g parmezán
- 100 g vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál rozmaring
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
Víz, amiben párolódik:
- víz
- 2-3 babérlevél
- só
- bors
Fokhagymás olaj:
- 2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Az első lépés az aromatizált vaj elkészítése. A hozzávalókat egy mini robotgépbe tesszük, hogy a turmixolás által homogén masszát kapjunk. Sózzuk, borsózzuk ízlés szerint.
Fontos megjegyzés, hogy a vaj szobahőmérsékletű legyen.
Második lépés a pulykamell előkészítése. Amennyiben valaki olyan pulykamellet használ, amelyen még rajta van a bőre, az ne távolítsa el, mert sütés közben ropogóssá válik és még izgalmasabbá teszi az ételt.
Megtisztítjuk a pulykamellett és egy éles pengéjű késsel, határozott mozdulatokkal kettőbe hasítjuk, mint egy könyvet de nem vágjuk át. Ez után még egyszer kettőbe hasítjuk a két-két fél részt.
Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és óvatos mozdulatokkal rákenjük az aromatizált vajat. Vigyázzunk, ne kenjük meg a széleket is, különben kifog folyni a töltelék. Rászorjuk a parmezánt, majd határozott mozdulatokkal feltekerjük jó szorosan.
Egy zsineggel jó szorosan megkötjük és belehelyezzük a tepsibe. Öntünk hozzá egy kis vizet és 2-3 babélevelet teszünk bele. Összeaprítunk egy gerezd fokhagymát és összekeverjük a 2 kanál olajjal, majd megkenjük a tekercs tetejét. Ezt megismételhetjük többször is a sütés ideje alatt.
Előmelegített sütőben, 1-1,5 órát sütjük 200 fokon.
Rizses zöldséggel és fokhagymaszósszal tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









