Pulykamell rolád recept

Hozzávalók:
- 1 pulykamell
Aromatizált vaj:
- 50 g parmezán
- 100 g vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál rozmaring
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
Víz, amiben párolódik:
- víz
- 2-3 babérlevél
- só
- bors
Fokhagymás olaj:
- 2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Az első lépés az aromatizált vaj elkészítése. A hozzávalókat egy mini robotgépbe tesszük, hogy a turmixolás által homogén masszát kapjunk. Sózzuk, borsózzuk ízlés szerint.
Fontos megjegyzés, hogy a vaj szobahőmérsékletű legyen.
Második lépés a pulykamell előkészítése. Amennyiben valaki olyan pulykamellet használ, amelyen még rajta van a bőre, az ne távolítsa el, mert sütés közben ropogóssá válik és még izgalmasabbá teszi az ételt.
Megtisztítjuk a pulykamellett és egy éles pengéjű késsel, határozott mozdulatokkal kettőbe hasítjuk, mint egy könyvet de nem vágjuk át. Ez után még egyszer kettőbe hasítjuk a két-két fél részt.
Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és óvatos mozdulatokkal rákenjük az aromatizált vajat. Vigyázzunk, ne kenjük meg a széleket is, különben kifog folyni a töltelék. Rászorjuk a parmezánt, majd határozott mozdulatokkal feltekerjük jó szorosan.
Egy zsineggel jó szorosan megkötjük és belehelyezzük a tepsibe. Öntünk hozzá egy kis vizet és 2-3 babélevelet teszünk bele. Összeaprítunk egy gerezd fokhagymát és összekeverjük a 2 kanál olajjal, majd megkenjük a tekercs tetejét. Ezt megismételhetjük többször is a sütés ideje alatt.
Előmelegített sütőben, 1-1,5 órát sütjük 200 fokon.
Rizses zöldséggel és fokhagymaszósszal tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »