Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykahússal töltött batáta, joghurtos céklasalátával recept

Pulykahússal töltött batáta, joghurtos céklasalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 batáta (kb 0,5 kg)
    • 25 dkg darált pulykacomb
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 ek zsemlemorzsa
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Öntet:

    • 1 tubus medvehagymás krémsajt
    • 2 ek tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fűszerek: fehérbors, sült krumpli fűszersó, 5 szál petrezselyemzöld, só

    Salátához:

    • 6 ek aprított ecetes cékla
    • 2 reszelt alma
    • 10 cm hosszú póréhagyma
    • tormakrém
    • 2 dl joghurt
    • 1 cs salátafűszer

    Elkészítése:

    Meghámozzuk vékonyan a batátát. Hosszában félbe vágjuk, kivájjuk a közepét úgy, hogy tölthető csónakot kapjunk a végére.

    A hagymát felaprítjuk és kevés felforrósított olajon világosra pirítjuk.

    A darált húst (kuktában) 1 ek olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd adunk hozzá 2 ek vizez, lezárjuk és
    10 perc alatt készre főzzük.

    Sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.

    A töltelékhez a pirított húshoz hozzáadjuk a pirított hagyma, a batáta kivájt, apróra vágott közepét, a tojást és a zsemlemorzsát, majd az egészet jól összekeverjük.

    Egy kb 28*20 cm tepsit sütőpapírral kibélelünk, hosszabb széleket hagyunk, hogy kupolásan vissza tudjuk hajtani.

    Beletesszük a batátákat, megszórjuk fűszersóval és megtöltjük púposan a töltelékkel. Összekeverjük az öntet hozzávalóit és rákenjük a töltelék tetejére.

    A sütőpapírból “kupolát” formázunk, ráhajtjuk a batátákra és összetűzzük a tetején.

    Betoljuk az előmelegített sütőbe és kb 1 órán át sütjük.

    A salátához a póréhagymát vékonyan felszeleteljük. A tisztított almát lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval, majd a megsült batátákkal tálaljuk.

    Tipp:

    A sütés ideje függ a sütő fajtájától. A fűszerek ízlés szerint használhatóak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá