Pulykahússal töltött batáta, joghurtos céklasalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 batáta (kb 0,5 kg)
  • 25 dkg darált pulykacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 tojás

Öntet:

  • 1 tubus medvehagymás krémsajt
  • 2 ek tejföl
  • 1 tojás
  • fűszerek: fehérbors, sült krumpli fűszersó, 5 szál petrezselyemzöld, só

Salátához:

  • 6 ek aprított ecetes cékla
  • 2 reszelt alma
  • 10 cm hosszú póréhagyma
  • tormakrém
  • 2 dl joghurt
  • 1 cs salátafűszer

Elkészítése:

Meghámozzuk vékonyan a batátát. Hosszában félbe vágjuk, kivájjuk a közepét úgy, hogy tölthető csónakot kapjunk a végére.

A hagymát felaprítjuk és kevés felforrósított olajon világosra pirítjuk.

A darált húst (kuktában) 1 ek olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd adunk hozzá 2 ek vizez, lezárjuk és
10 perc alatt készre főzzük.

Sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.

A töltelékhez a pirított húshoz hozzáadjuk a pirított hagyma, a batáta kivájt, apróra vágott közepét, a tojást és a zsemlemorzsát, majd az egészet jól összekeverjük.

Egy kb 28*20 cm tepsit sütőpapírral kibélelünk, hosszabb széleket hagyunk, hogy kupolásan vissza tudjuk hajtani.

Beletesszük a batátákat, megszórjuk fűszersóval és megtöltjük púposan a töltelékkel. Összekeverjük az öntet hozzávalóit és rákenjük a töltelék tetejére.

A sütőpapírból “kupolát” formázunk, ráhajtjuk a batátákra és összetűzzük a tetején.

Betoljuk az előmelegített sütőbe és kb 1 órán át sütjük.

A salátához a póréhagymát vékonyan felszeleteljük. A tisztított almát lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval, majd a megsült batátákkal tálaljuk.

Tipp:

A sütés ideje függ a sütő fajtájától. A fűszerek ízlés szerint használhatóak.