Paradicsom chutney recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 ek ghí vagy kókuszzsír
- 1/4 tk fekete mustármag
- 1/4 tk római kömény
- 1 kis rúd fahéj
- 2 szárított, tört chili
- 1/4 tk kurkuma
- 2 pohár friss, érett, kemény paradicsom
- 1/3 csésze teljes értékű nádcukor
- 1/4 csésze mazsola
- 1/4 tk só
Elkészítése:
A paradicsomok csumájánál X alakban vágj bele késsel, majd forró vízbe mártjuk, kiszedjük, meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk.
A ghít vagy olajat közepes lángon felhevítjük. A forró zsiradékban kipattogtatjuk a fekete mustármagot, majd hozzáadjuk a római köményt, fahéjat. Amikor a fahéj sötétedik, add hozzá a chilit, kurkumát és a paradicsomokat. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve főzd 10 percig.
Ekkor hozzáadjuk a mazsolát, sót és a cukrot. 5 percig főzve hígabb csatnit kapsz. Ha sűrűbbre szeretnéd, akkor 15 percig főzd.
Tálalhatod pakorával, melegen vagy hidegen is. Hűben tárolható néhány napig.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.