Paradicsom chutney

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 ek ghí vagy kókuszzsír
  • 1/4 tk fekete mustármag
  • 1/4 tk római kömény
  • 1 kis rúd fahéj
  • 2 szárított, tört chili
  • 1/4 tk kurkuma
  • 2 pohár friss, érett, kemény paradicsom
  • 1/3 csésze teljes értékű nádcukor
  • 1/4 csésze mazsola
  • 1/4 tk só

Elkészítése:

A paradicsomok csumájánál X alakban vágj bele késsel, majd forró vízbe mártjuk, kiszedjük, meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk.

A ghít vagy olajat közepes lángon felhevítjük. A forró zsiradékban kipattogtatjuk a fekete mustármagot, majd hozzáadjuk a római köményt, fahéjat. Amikor a fahéj sötétedik, add hozzá a chilit, kurkumát és a paradicsomokat. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve főzd 10 percig.

Ekkor hozzáadjuk a mazsolát, sót és a cukrot. 5 percig főzve hígabb csatnit kapsz. Ha sűrűbbre szeretnéd, akkor 15 percig főzd.

Tálalhatod pakorával, melegen vagy hidegen is. Hűben tárolható néhány napig.