Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mángold levél bundában recept

Mángold levél bundában
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 nagy marék mángold levél (kb. 18-20 db)
    • 3 ek liszt a forgatáshoz
    • 2 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 4 jó púpos ek liszt
    • 1 dl tej

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a bundát. A tojásokat kikeverjük a fűszerekkel, majd beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva sima, sűrű masszává keverjük.

    Egy tálba lisztet szórunk a forgatáshoz. Egy kisebb lábasban vagy serpenyőben olajat forrósítunk.

    A mángold levelek vastag levélnyelét letörjük, majd a levelet folyó víz alatt alaposan megtisztítjuk.

    Megforgatjuk a lisztben, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepes lángon szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    Idén is szépen terem a mángold. Olyan sok csodás levelet növesztett, hogy most már ki kellett találnom, hogy mit is kezdjek vele. Már tavaly is felmerült bennem az ötlet, hogy kisütöm bundában, de a megvalósítás valahogy elmaradt. Eddig. Kíváncsiságból egy nem túl nagy adagot készítettem, két nagy marék, kisebb méretű levelet sütöttem ki. Őszintén megmondom, hogy nem ilyenre számítottam. Kellemesen meglepődtem. Nekem kimondottan a bundás kenyér ízére hasonlít. Ez nem az a fogás, amivel degeszre tömhetjük a pocakunkat, de friss paradicsommal, paprikával, esetleg fokhagymás-tejfölös mártogatóssal egy kicsit különlegesebb fogást kínálhatunk a családnak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá