Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombaropogós sajtmártással recept

Gombaropogós sajtmártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg gomba
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 2 db tojás
    • 1 evőkanál liszt
    • 5 evőkanál zsemlemorzsa
    • 2 ek olaj
    • 1,5 dl tej vagy főzőtejszín
    • késhegynyi majoránna
    • vágott petrezselyemzöld
    • bors
    • 5 dkg füstölt, reszelt sajt

    A kisütéshez:

    • olaj

    A sajtmártáshoz:

    • 3 db tojás
    • 2 dl tej
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1 tk vaj
    • csipet só
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:
    Gombaropogós készítése:
    A vöröshagymát finomra vágtam,olajon megpároltam,majd rátettem a szeletelt gombát.
    Zsírjára sütöttem,fűszereztem,rászórtam a finomra vágott petrezselyemzöldet,hozzákevertem a lisztet ,a reszelt sajtot és a tejet, majd összefőztem.
    Tűzről levéve kicsit hagytam hűlni,hozzákevertem a tojássárgákat és a zsemlemorzsát.
    1/2 órát hagytam állni,hogy megduzzadjon a zsemlemorzsa, könnyen formázható legyen. Vizes kézzel rudakat formáztam,zsemlemorzsába mártottam és olajban kisütöttem.
    100_9145-001

    Sajtmártás készítése:
    A tojásokat elkeverjük a vajjal,hozzákeverjük a tejet is. Vízgőz felett jól besűrítjük. Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Addig keverjük gőz felett a keverő gépünkkel,míg a sajt elolvad.
    Felforralni nem szabad!
    Ízesítsük sóval és borssal.

    Sajtmártást többféle módon készíthetünk,most ezt a változatot készítettem a gombaropogós mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek