Gombaropogós sajtmártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombaropogós sajtmártással

Hozzávalók:

  • 1/2 kg gomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 ek olaj
  • 1,5 dl tej vagy főzőtejszín
  • késhegynyi majoránna
  • vágott petrezselyemzöld
  • bors
  • 5 dkg füstölt, reszelt sajt

A kisütéshez:

  • olaj

A sajtmártáshoz:

  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tk vaj
  • csipet só
  • őrölt fehér bors

Elkészítése:
Gombaropogós készítése:
A vöröshagymát finomra vágtam,olajon megpároltam,majd rátettem a szeletelt gombát.
Zsírjára sütöttem,fűszereztem,rászórtam a finomra vágott petrezselyemzöldet,hozzákevertem a lisztet ,a reszelt sajtot és a tejet, majd összefőztem.
Tűzről levéve kicsit hagytam hűlni,hozzákevertem a tojássárgákat és a zsemlemorzsát.
1/2 órát hagytam állni,hogy megduzzadjon a zsemlemorzsa, könnyen formázható legyen. Vizes kézzel rudakat formáztam,zsemlemorzsába mártottam és olajban kisütöttem.
100_9145-001

Sajtmártás készítése:
A tojásokat elkeverjük a vajjal,hozzákeverjük a tejet is. Vízgőz felett jól besűrítjük. Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Addig keverjük gőz felett a keverő gépünkkel,míg a sajt elolvad.
Felforralni nem szabad!
Ízesítsük sóval és borssal.

Sajtmártást többféle módon készíthetünk,most ezt a változatot készítettem a gombaropogós mellé.