Hozzávalók:
A kisütéshez:
A sajtmártáshoz:
Elkészítése:
Gombaropogós készítése:
A vöröshagymát finomra vágtam,olajon megpároltam,majd rátettem a szeletelt gombát.
Zsírjára sütöttem,fűszereztem,rászórtam a finomra vágott petrezselyemzöldet,hozzákevertem a lisztet ,a reszelt sajtot és a tejet, majd összefőztem.
Tűzről levéve kicsit hagytam hűlni,hozzákevertem a tojássárgákat és a zsemlemorzsát.
1/2 órát hagytam állni,hogy megduzzadjon a zsemlemorzsa, könnyen formázható legyen. Vizes kézzel rudakat formáztam,zsemlemorzsába mártottam és olajban kisütöttem.
Sajtmártás készítése:
A tojásokat elkeverjük a vajjal,hozzákeverjük a tejet is. Vízgőz felett jól besűrítjük. Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Addig keverjük gőz felett a keverő gépünkkel,míg a sajt elolvad.
Felforralni nem szabad!
Ízesítsük sóval és borssal.
Sajtmártást többféle módon készíthetünk,most ezt a változatot készítettem a gombaropogós mellé.