Fűszeres sült padlizsán recept

Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán
- 2 ek ghí vagy olaj
- 1 tk fekete mustármag
- 1 tk római kömény
- 1/2 tk masala por (ez egy fűszerkeverék indiai boltokban kapható)
- 1/4 tk asafoetida
- 1/4 tk kurkuma
- 1/4 tk só
Elkészítése:
A padlizsánokat mosd meg és vág kockákra.
A ghít (vagy olajat) egy nagy serpenyőben hevítsd fel közepes lángon, majd tedd bele a mustármagot, a római köményt, pirítsd picit, majd add hozzá az asafoetidát és a kurkumát. Keverd meg a fűszereket, hogy piruljanak és utána keverd hozzá a masala port, sót és a padlizsánt.
Keverd meg alaposan, fedd le és takarékon főzd amíg puha nem lesz (kb 20-30 perc).
Tálalhatod kurkumás baszmati rizzsel vagy chapatival és tehetsz hozzá kókuszreszeléket és friss korianderlevelet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »