Fűszeres sült padlizsán recept
Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán
- 2 ek ghí vagy olaj
- 1 tk fekete mustármag
- 1 tk római kömény
- 1/2 tk masala por (ez egy fűszerkeverék indiai boltokban kapható)
- 1/4 tk asafoetida
- 1/4 tk kurkuma
- 1/4 tk só
Elkészítése:
A padlizsánokat mosd meg és vág kockákra.
A ghít (vagy olajat) egy nagy serpenyőben hevítsd fel közepes lángon, majd tedd bele a mustármagot, a római köményt, pirítsd picit, majd add hozzá az asafoetidát és a kurkumát. Keverd meg a fűszereket, hogy piruljanak és utána keverd hozzá a masala port, sót és a padlizsánt.
Keverd meg alaposan, fedd le és takarékon főzd amíg puha nem lesz (kb 20-30 perc).
Tálalhatod kurkumás baszmati rizzsel vagy chapatival és tehetsz hozzá kókuszreszeléket és friss korianderlevelet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










