Fűszeres sült padlizsán recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán
- 2 ek ghí vagy olaj
- 1 tk fekete mustármag
- 1 tk római kömény
- 1/2 tk masala por (ez egy fűszerkeverék indiai boltokban kapható)
- 1/4 tk asafoetida
- 1/4 tk kurkuma
- 1/4 tk só
Elkészítése:
A padlizsánokat mosd meg és vág kockákra.
A ghít (vagy olajat) egy nagy serpenyőben hevítsd fel közepes lángon, majd tedd bele a mustármagot, a római köményt, pirítsd picit, majd add hozzá az asafoetidát és a kurkumát. Keverd meg a fűszereket, hogy piruljanak és utána keverd hozzá a masala port, sót és a padlizsánt.
Keverd meg alaposan, fedd le és takarékon főzd amíg puha nem lesz (kb 20-30 perc).
Tálalhatod kurkumás baszmati rizzsel vagy chapatival és tehetsz hozzá kókuszreszeléket és friss korianderlevelet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.