Fűszeres sült padlizsán

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 2 ek ghí vagy olaj
  • 1 tk fekete mustármag
  • 1 tk római kömény
  • 1/2 tk masala por (ez egy fűszerkeverék indiai boltokban kapható)
  • 1/4 tk asafoetida
  • 1/4 tk kurkuma
  • 1/4 tk só

Elkészítése:

A padlizsánokat mosd meg és vág kockákra.

A ghít (vagy olajat) egy nagy serpenyőben hevítsd fel közepes lángon, majd tedd bele a mustármagot, a római köményt, pirítsd picit, majd add hozzá az asafoetidát és a kurkumát. Keverd meg a fűszereket, hogy piruljanak és utána keverd hozzá a masala port, sót és a padlizsánt.

Keverd meg alaposan, fedd le és takarékon főzd amíg puha nem lesz (kb 20-30 perc).

Tálalhatod kurkumás baszmati rizzsel vagy chapatival és tehetsz hozzá kókuszreszeléket és friss korianderlevelet.