Cukkinis-paradicsomos pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 dl-es pohár liszt
- 30 g vaj
- 60 g zöldfűszeres krémsajt (vagy fokhagymás ízű)
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 evőkanál víz
- só
Töltelékhez:
- 1 db közepes méretű cukkini
- 3 db közepes nagyságú paradicsom
- 2,5 dl tejszín
- 1 kicsi tejföl
- 2 kanál liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 15 dkg trappista sajt
- őrölt szerecsendió
- őrölt fehér bors
- só
Elkészítése:
Egy keverőtálba tegyük a lisztet, sózzuk, majd daraboljuk bele a vajat és a krémsajtot. Kezünkkel morzsoljuk össze alaposan, majd adjuk hozzá a tojás sárgát és a vizet.
Gyúrjuk össze, pihentessük egy órát hűtőben.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt piteformát.
A cukkiniket és a paradicsomokat vágjuk fél centis szeletekre, váltakozva kissé eldöntve, hogy egymást fedjék, töltsük meg vele a formát.
Egy kis tálkába öntsük a tejszínt, adjuk hozzá a tojások sárgáját, a 2 kanál lisztet és a tejfölt, majd fűszerezzük szerecsendióval, fehér borssal és sóval.
Keverjük jól össze, majd töltsük fel vele a piteformát. Szórjunk rá kis kockákra összevágott trappista sajtot. Előmelegített sütőben 150 fokon süssük 35-40 percig, míg a tejszínes tojás meg nem szilárdul és szép pirosra nem sül.
Tipp:
A zöldségek listáját lehet bővíteni. Nekem hagymakarikákkal is ízlett.
De kipróbáltam úgy is, hogy vékonyra szeletelt szalonnát is vágtam közéjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









