Cukkinis-paradicsomos pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 dl-es pohár liszt
- 30 g vaj
- 60 g zöldfűszeres krémsajt (vagy fokhagymás ízű)
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál víz
- só
Töltelékhez:
- 1 db közepes méretű cukkini
- 3 db közepes nagyságú paradicsom
- 2,5 dl tejszín
- 1 kicsi tejföl
- 2 kanál liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg trappista sajt
- őrölt szerecsendió
- őrölt fehér bors
- só
Elkészítése:
Egy keverőtálba tegyük a lisztet, sózzuk, majd daraboljuk bele a vajat és a krémsajtot. Kezünkkel morzsoljuk össze alaposan, majd adjuk hozzá a tojás sárgát és a vizet.
Gyúrjuk össze, pihentessük egy órát hűtőben.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt piteformát.
A cukkiniket és a paradicsomokat vágjuk fél centis szeletekre, váltakozva kissé eldöntve, hogy egymást fedjék, töltsük meg vele a formát.
Egy kis tálkába öntsük a tejszínt, adjuk hozzá a tojások sárgáját, a 2 kanál lisztet és a tejfölt, majd fűszerezzük szerecsendióval, fehér borssal és sóval.
Keverjük jól össze, majd töltsük fel vele a piteformát. Szórjunk rá kis kockákra összevágott trappista sajtot. Előmelegített sütőben 150 fokon süssük 35-40 percig, míg a tejszínes tojás meg nem szilárdul és szép pirosra nem sül.
Tipp:
A zöldségek listáját lehet bővíteni. Nekem hagymakarikákkal is ízlett.
De kipróbáltam úgy is, hogy vékonyra szeletelt szalonnát is vágtam közéjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »