Cukkinis-paradicsomos pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 dl-es pohár liszt
- 30 g vaj
- 60 g zöldfűszeres krémsajt (vagy fokhagymás ízű)
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál víz
- só
Töltelékhez:
- 1 db közepes méretű cukkini
- 3 db közepes nagyságú paradicsom
- 2,5 dl tejszín
- 1 kicsi tejföl
- 2 kanál liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg trappista sajt
- őrölt szerecsendió
- őrölt fehér bors
- só
Elkészítése:
Egy keverőtálba tegyük a lisztet, sózzuk, majd daraboljuk bele a vajat és a krémsajtot. Kezünkkel morzsoljuk össze alaposan, majd adjuk hozzá a tojás sárgát és a vizet.
Gyúrjuk össze, pihentessük egy órát hűtőben.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt piteformát.
A cukkiniket és a paradicsomokat vágjuk fél centis szeletekre, váltakozva kissé eldöntve, hogy egymást fedjék, töltsük meg vele a formát.
Egy kis tálkába öntsük a tejszínt, adjuk hozzá a tojások sárgáját, a 2 kanál lisztet és a tejfölt, majd fűszerezzük szerecsendióval, fehér borssal és sóval.
Keverjük jól össze, majd töltsük fel vele a piteformát. Szórjunk rá kis kockákra összevágott trappista sajtot. Előmelegített sütőben 150 fokon süssük 35-40 percig, míg a tejszínes tojás meg nem szilárdul és szép pirosra nem sül.
Tipp:
A zöldségek listáját lehet bővíteni. Nekem hagymakarikákkal is ízlett.
De kipróbáltam úgy is, hogy vékonyra szeletelt szalonnát is vágtam közéjük.