Cukkinis lecsó tarhonyával recept
Hozzávalók:
- 1 db közepes zsenge cukkini
- 3 db sárga paprika
- 3 db paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír
- 1 mk piros paprika
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 zöldségleves kocka
- ízlés szerint ételízesítő, vagy só
- 4 db frankfurti virsli
A körethez:
- 2 bögre tarhonya
- só
- 1 ek étolaj
- 4 bögre víz
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, majd kivájjuk a belsejét és 1 cm körüli kockákra vágjuk.
A paprikát és a paradicsomot megmossuk, majd feldaraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, majd finomra vágjuk, ahogy a fokhagymát is.
Egy edényben zsírt hevítünk, majd rádobjuk a hagymákat és egy kicsit pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd megszórjuk pirospaparikával és 1,5 dl vizet öntünk rá.
Hozzáadjuk a cukkinit, a leveskockát, sózzuk borsozzuk, majd lefedve félpuhára főzzük.
Ezután hozzáadjuk a paprika és a paradicsom szeleteket, végül a felkarikázott virslidarabokat.
Mindössze 30 perc alatt elkészül.
A tarhonya elkészítése:
A tarhonyát olajon addig kevergetjük, amíg felvehvül, majd felöntjük sós vízzel és fedő alatt kis lángon puhára főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










