Cukkinis lecsó tarhonyával recept

Hozzávalók:
- 1 db közepes zsenge cukkini
- 3 db sárga paprika
- 3 db paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír
- 1 mk piros paprika
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 zöldségleves kocka
- ízlés szerint ételízesítő, vagy só
- 4 db frankfurti virsli
A körethez:
- 2 bögre tarhonya
- só
- 1 ek étolaj
- 4 bögre víz
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, majd kivájjuk a belsejét és 1 cm körüli kockákra vágjuk.
A paprikát és a paradicsomot megmossuk, majd feldaraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, majd finomra vágjuk, ahogy a fokhagymát is.
Egy edényben zsírt hevítünk, majd rádobjuk a hagymákat és egy kicsit pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd megszórjuk pirospaparikával és 1,5 dl vizet öntünk rá.
Hozzáadjuk a cukkinit, a leveskockát, sózzuk borsozzuk, majd lefedve félpuhára főzzük.
Ezután hozzáadjuk a paprika és a paradicsom szeleteket, végül a felkarikázott virslidarabokat.
Mindössze 30 perc alatt elkészül.
A tarhonya elkészítése:
A tarhonyát olajon addig kevergetjük, amíg felvehvül, majd felöntjük sós vízzel és fedő alatt kis lángon puhára főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »