Cukkinis lecsó tarhonyával recept

Hozzávalók:
- 1 db közepes zsenge cukkini
- 3 db sárga paprika
- 3 db paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír
- 1 mk piros paprika
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 zöldségleves kocka
- ízlés szerint ételízesítő, vagy só
- 4 db frankfurti virsli
A körethez:
- 2 bögre tarhonya
- só
- 1 ek étolaj
- 4 bögre víz
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, majd kivájjuk a belsejét és 1 cm körüli kockákra vágjuk.
A paprikát és a paradicsomot megmossuk, majd feldaraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, majd finomra vágjuk, ahogy a fokhagymát is.
Egy edényben zsírt hevítünk, majd rádobjuk a hagymákat és egy kicsit pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd megszórjuk pirospaparikával és 1,5 dl vizet öntünk rá.
Hozzáadjuk a cukkinit, a leveskockát, sózzuk borsozzuk, majd lefedve félpuhára főzzük.
Ezután hozzáadjuk a paprika és a paradicsom szeleteket, végül a felkarikázott virslidarabokat.
Mindössze 30 perc alatt elkészül.
A tarhonya elkészítése:
A tarhonyát olajon addig kevergetjük, amíg felvehvül, majd felöntjük sós vízzel és fedő alatt kis lángon puhára főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »