Cukkinis lecsó tarhonyával recept

Hozzávalók:
- 1 db közepes zsenge cukkini
- 3 db sárga paprika
- 3 db paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír
- 1 mk piros paprika
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 zöldségleves kocka
- ízlés szerint ételízesítő, vagy só
- 4 db frankfurti virsli
A körethez:
- 2 bögre tarhonya
- só
- 1 ek étolaj
- 4 bögre víz
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, majd kivájjuk a belsejét és 1 cm körüli kockákra vágjuk.
A paprikát és a paradicsomot megmossuk, majd feldaraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, majd finomra vágjuk, ahogy a fokhagymát is.
Egy edényben zsírt hevítünk, majd rádobjuk a hagymákat és egy kicsit pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd megszórjuk pirospaparikával és 1,5 dl vizet öntünk rá.
Hozzáadjuk a cukkinit, a leveskockát, sózzuk borsozzuk, majd lefedve félpuhára főzzük.
Ezután hozzáadjuk a paprika és a paradicsom szeleteket, végül a felkarikázott virslidarabokat.
Mindössze 30 perc alatt elkészül.
A tarhonya elkészítése:
A tarhonyát olajon addig kevergetjük, amíg felvehvül, majd felöntjük sós vízzel és fedő alatt kis lángon puhára főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »