Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkinis kence recept

Cukkinis kence
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • egy db bébi cukkini héjastól ( 20-25 dkg)
  • 3 merőkanál (3 dl) sűrű paradicsomturmix (megfőztem és héjával együtt pépesítettem)
  • egy szál újhagyma
  • 2 db szárított paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál napraforgómag
  • egy -egy csipet szárított bazsalikom és petrezselyem
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dkg vaj (vagy margarin)
  • csipetnyi csili
  • 2 tk méz (vagy édesítőszer)

Elkészítése:

A nap érlelte paradicsomot, csipetnyi só hozzáadásával megfőztem és turmixoltam.

A hagymát felapróztam, a cukkinit felkarikáztam.

Serpenyőbe teszek egy evőkanál olíva olajat, vajat (margarint)rá a hagymát, apróra vágott szárított paradicsomot, pici sót, majd a napraforgómagot és a mézet és együtt pirítom, erre jönnek a felkockázott cukkinik, majd egy gerezd zúzott fokhagyma.

Együtt pirítjuk, majd rátesszük a csilit. Felengedjük 3 dl paradicsommal, ha sűrű adhatunk hozzá egy kis vizet,összefőzzük addig ameddig a cukkini megpuhul.

Ízesítjük szárított bazsalikom+ petrezselyem levéllel.Jól összekeverjük, ha szükség utána ízesítünk.

Botmixerrel turmixoljuk,legyen jó kenhető.

Tipp:

Kenyérre kenve nagyon finom. Teljesen saját ötlet alapján készült. :-)
Tettem a fagyasztóba is ( a zakuszkát már régóta rendszeresen fagyasztom és finom.)

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá