Cukkinis, burgonyás rakottas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sárga héjú cukkini
- 50 dkg zöld héjú cukkini
- 50 dkg burgonya
Az elősütéshez:
- 5 dl étolaj
A besamelhez:
- 4 dkg vaj
- 3 dl tej
- 3 ek liszt
- 4 dl tejföl
- + 2 dl tej
- ételízesítő ízlés szerint
- csipet fehér bors
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk szerecsendió
A raguhoz:
- 40 dkg frankfurti virsli
- 2 ek étolaj
- 1 zöld paprika
- 1 sárga paprika
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
A rakottas tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd vékonyabb karikákra szeleteljük. A cukkinit megmossuk és azt is felszeleteljük.
Forró olajban a cukkinit és a burgonyát is kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A ragut elkészítjük. A virslit feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon megdinszteljük, rátesszük a virsli karikákat, a felaprított paprikákat, a reszelt fokhagymát és a fűszereket, majd az egészet készre sütjük.
Egy hőálló tálat étolajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk. A burgonyát a tál aljára tesszük, rá a virslis ragut, majd a cukkinivel befedjük.
A besamelhez a vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük a 3 dl tejjel, ízesítjük borssal, szerecsendióval, ételízesítővel, majd felfőzzük.
Amikor kissé hűlt, akkor belekeverjük a tojásokat, majd a tejfölt és a tejet is. Ráöntjük a tálban várakozó rakottasra, reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »