Cukkinis, burgonyás rakottas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg sárga héjú cukkini
- 50 dkg zöld héjú cukkini
- 50 dkg burgonya
Az elősütéshez:
- 5 dl étolaj
A besamelhez:
- 4 dkg vaj
- 3 dl tej
- 3 ek liszt
- 4 dl tejföl
- + 2 dl tej
- ételízesítő ízlés szerint
- csipet fehér bors
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk szerecsendió
A raguhoz:
- 40 dkg frankfurti virsli
- 2 ek étolaj
- 1 zöld paprika
- 1 sárga paprika
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
A rakottas tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd vékonyabb karikákra szeleteljük. A cukkinit megmossuk és azt is felszeleteljük.
Forró olajban a cukkinit és a burgonyát is kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A ragut elkészítjük. A virslit feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon megdinszteljük, rátesszük a virsli karikákat, a felaprított paprikákat, a reszelt fokhagymát és a fűszereket, majd az egészet készre sütjük.
Egy hőálló tálat étolajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk. A burgonyát a tál aljára tesszük, rá a virslis ragut, majd a cukkinivel befedjük.
A besamelhez a vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük a 3 dl tejjel, ízesítjük borssal, szerecsendióval, ételízesítővel, majd felfőzzük.
Amikor kissé hűlt, akkor belekeverjük a tojásokat, majd a tejfölt és a tejet is. Ráöntjük a tálban várakozó rakottasra, reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon aranysárgára sütjük.