Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült karfiol recept

Csőben sült karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej karfiol
    • ízlés szerint só
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • ízlés szerint bors
    • 10 dkg kockázott bacon(ez elhagyható)
    • 2 evőkanál liszt
    • 10 dkg füstölt sajt
    • őrölt szerecsendió
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 2 dl tej
    • metélőhagyma apróra vágva

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzzük.

    A vajat egy lábasban felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Az egészet sózzuk, borsozzuk és őrölt szerecsendiót szórunk bele.

    Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a reszelt füstölt sajtot és a 10 dkg elősütött bacont, valamint az apróra vágott petrezselyemzöldet is.

    Ha sűrű maradna, kevés tejjel hígíthatjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojásokat is.

    Egy jénait kivajazunk, majd rendezzük el benne szépen a kifőzött karfiolt. Az elkészült mártást öntsük a karfiolra úgy, hogy mindenhova jusson.

    A tetejére még szórhatunk egy kevés sajtot, majd az egészet tegyük előmelegített sütőbe és pirítsuk szép pirosra 170 fokon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá