Csőben sült karfiol

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • ízlés szerint só
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint bors
  • 10 dkg kockázott bacon(ez elhagyható)
  • 2 evőkanál liszt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • őrölt szerecsendió
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • metélőhagyma apróra vágva

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzzük.

A vajat egy lábasban felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Az egészet sózzuk, borsozzuk és őrölt szerecsendiót szórunk bele.

Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a reszelt füstölt sajtot és a 10 dkg elősütött bacont, valamint az apróra vágott petrezselyemzöldet is.

Ha sűrű maradna, kevés tejjel hígíthatjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojásokat is.

Egy jénait kivajazunk, majd rendezzük el benne szépen a kifőzött karfiolt. Az elkészült mártást öntsük a karfiolra úgy, hogy mindenhova jusson.

A tetejére még szórhatunk egy kevés sajtot, majd az egészet tegyük előmelegített sütőbe és pirítsuk szép pirosra 170 fokon.