Csicseriborsós indiai curry recept
Hozzávalók:
- 1 ek olívaolaj
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 cm friss gyömbér
- 1 db zöld chili
- 1 ek garam masala fűszerkeverék
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk kurkuma
- 80 dkg paradicsom (friss vagy konzerves)
- 1 dl víz
- 2 db csicseriborsó-konzerv (összesen kb. 500 g)
- 1 tk só
- fél tk bors
- 2 tk cukor
- 1 csokor friss koriander
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
Egy nagyobb edényben olívaolajon 3 percig dinszteljük, majd ezután adjuk hozzá a fokhagymát, az apóra vágott gyömbért és chilit, további 1 percig pirítva.
Keverjük hozzá a fűszereket (garam masala, kömény, koriander, kurkuma, paprika), majd pirítsuk együtt fél percig. Kevés vízzel öntsük fel, adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, és fedő alatt főzzük 10 percig közepes hőfokon.
Tegyük bele a leszűrt csicseriborsót, sót, borsot, és főzzük még 5 percig. A tűzről levéve ízesítsük cukorral, és szórjuk bele a koriandert.
Meleg naankenyérrel vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Ez az indiai csicseriborsós curry egy gazdag, ízletes és tápláló étel, mely a hagyományos indiai fűszerek, mint a garam masala, kömény, koriander, kurkuma és pirospaprika kifinomult keverékéből nyeri karakteres ízét. A friss hagyma, fokhagyma, gyömbér és zöld chili hozzáadása intenzív aromát és enyhe csípősséget biztosít.
A paradicsomalap és a csicseriborsó párosítása egy sűrű, laktató és kiegyensúlyozott vegetáriánus fogást teremt, melyet friss korianderrel megszórva és naankenyérrel vagy párolt rizzsel kínálva kínálhatunk. Ez az étel nem csak ízében gazdag, hanem tápanyagtartalmában is, így tökéletes választás az egészséges, növényi alapú étrend kedvelőinek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









