Csicseriborsós indiai curry recept

Hozzávalók:
- 1 ek olívaolaj
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 cm friss gyömbér
- 1 db zöld chili
- 1 ek garam masala fűszerkeverék
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk kurkuma
- 80 dkg paradicsom (friss vagy konzerves)
- 1 dl víz
- 2 db csicseriborsó-konzerv (összesen kb. 500 g)
- 1 tk só
- fél tk bors
- 2 tk cukor
- 1 csokor friss koriander
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
Egy nagyobb edényben olívaolajon 3 percig dinszteljük, majd ezután adjuk hozzá a fokhagymát, az apóra vágott gyömbért és chilit, további 1 percig pirítva.
Keverjük hozzá a fűszereket (garam masala, kömény, koriander, kurkuma, paprika), majd pirítsuk együtt fél percig. Kevés vízzel öntsük fel, adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, és fedő alatt főzzük 10 percig közepes hőfokon.
Tegyük bele a leszűrt csicseriborsót, sót, borsot, és főzzük még 5 percig. A tűzről levéve ízesítsük cukorral, és szórjuk bele a koriandert.
Meleg naankenyérrel vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Ez az indiai csicseriborsós curry egy gazdag, ízletes és tápláló étel, mely a hagyományos indiai fűszerek, mint a garam masala, kömény, koriander, kurkuma és pirospaprika kifinomult keverékéből nyeri karakteres ízét. A friss hagyma, fokhagyma, gyömbér és zöld chili hozzáadása intenzív aromát és enyhe csípősséget biztosít.
A paradicsomalap és a csicseriborsó párosítása egy sűrű, laktató és kiegyensúlyozott vegetáriánus fogást teremt, melyet friss korianderrel megszórva és naankenyérrel vagy párolt rizzsel kínálva kínálhatunk. Ez az étel nem csak ízében gazdag, hanem tápanyagtartalmában is, így tökéletes választás az egészséges, növényi alapú étrend kedvelőinek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »