Csicseriborsós indiai curry recept

Hozzávalók:
- 1 ek olívaolaj
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 cm friss gyömbér
- 1 db zöld chili
- 1 ek garam masala fűszerkeverék
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk kurkuma
- 80 dkg paradicsom (friss vagy konzerves)
- 1 dl víz
- 2 db csicseriborsó-konzerv (összesen kb. 500 g)
- 1 tk só
- fél tk bors
- 2 tk cukor
- 1 csokor friss koriander
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
Egy nagyobb edényben olívaolajon 3 percig dinszteljük, majd ezután adjuk hozzá a fokhagymát, az apóra vágott gyömbért és chilit, további 1 percig pirítva.
Keverjük hozzá a fűszereket (garam masala, kömény, koriander, kurkuma, paprika), majd pirítsuk együtt fél percig. Kevés vízzel öntsük fel, adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, és fedő alatt főzzük 10 percig közepes hőfokon.
Tegyük bele a leszűrt csicseriborsót, sót, borsot, és főzzük még 5 percig. A tűzről levéve ízesítsük cukorral, és szórjuk bele a koriandert.
Meleg naankenyérrel vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Ez az indiai csicseriborsós curry egy gazdag, ízletes és tápláló étel, mely a hagyományos indiai fűszerek, mint a garam masala, kömény, koriander, kurkuma és pirospaprika kifinomult keverékéből nyeri karakteres ízét. A friss hagyma, fokhagyma, gyömbér és zöld chili hozzáadása intenzív aromát és enyhe csípősséget biztosít.
A paradicsomalap és a csicseriborsó párosítása egy sűrű, laktató és kiegyensúlyozott vegetáriánus fogást teremt, melyet friss korianderrel megszórva és naankenyérrel vagy párolt rizzsel kínálva kínálhatunk. Ez az étel nem csak ízében gazdag, hanem tápanyagtartalmában is, így tökéletes választás az egészséges, növényi alapú étrend kedvelőinek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »