Csicseriborsós indiai curry

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csicseriborsós indiai curry

Hozzávalók:

  • 1 ek olívaolaj
  • 2 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 cm friss gyömbér
  • 1 db zöld chili
  • 1 ek garam masala fűszerkeverék
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk kurkuma
  • 80 dkg paradicsom (friss vagy konzerves)
  • 1 dl víz
  • 2 db csicseriborsó-konzerv (összesen kb. 500 g)
  • 1 tk só
  • fél tk bors
  • 2 tk cukor
  • 1 csokor friss koriander

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.

Egy nagyobb edényben olívaolajon 3 percig dinszteljük, majd ezután adjuk hozzá a fokhagymát, az apóra vágott gyömbért és chilit, további 1 percig pirítva.

Keverjük hozzá a fűszereket (garam masala, kömény, koriander, kurkuma, paprika), majd pirítsuk együtt fél percig. Kevés vízzel öntsük fel, adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, és fedő alatt főzzük 10 percig közepes hőfokon.

Tegyük bele a leszűrt csicseriborsót, sót, borsot, és főzzük még 5 percig. A tűzről levéve ízesítsük cukorral, és szórjuk bele a koriandert.

Meleg naankenyérrel vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Tipp:

Ez az indiai csicseriborsós curry egy gazdag, ízletes és tápláló étel, mely a hagyományos indiai fűszerek, mint a garam masala, kömény, koriander, kurkuma és pirospaprika kifinomult keverékéből nyeri karakteres ízét. A friss hagyma, fokhagyma, gyömbér és zöld chili hozzáadása intenzív aromát és enyhe csípősséget biztosít.

A paradicsomalap és a csicseriborsó párosítása egy sűrű, laktató és kiegyensúlyozott vegetáriánus fogást teremt, melyet friss korianderrel megszórva és naankenyérrel vagy párolt rizzsel kínálva kínálhatunk. Ez az étel nem csak ízében gazdag, hanem tápanyagtartalmában is, így tökéletes választás az egészséges, növényi alapú étrend kedvelőinek.