Brokkolis- gombás muffin recept
Hozzávalók:
- 1 csomag mélyfagyasztott leveles tészta kiengedve
- 20 dkg tetszés szerinti gomba
- 1 tk kakukkfű
- 20 dkg brokkoli
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
- 1 kk mustár
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- só, bors
- kevés felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tészta kenéséhez és még plusz 3 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
A gombát felszeletelem és egy kis olajon kakukkfűvel, sóval, borssal megsütöm.
A brokkolit rózsáira szedem és sós vízben 5 percig főzöm, leszűröm, amikor kihűlt, kis darabokra vágom és egy tálban összekeverem a gombával. Hozzáadom a tejfölt, a tojásokat, a mustárt, a reszelt füstölt sajtot, sózom, borsozom ízlés szerint.
A leveles tésztát 12 egyforma méretű négyszögre vágom és kibélelem velük az előre kivajazott, 12 darabos muffin vagy felfújt formát. A kosárkákat megtöltöm a zöldséges masszával, a kilógó tésztaszéleket megkenem tojással, megszórom a tetejüket reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt pirosra sütöm.
Tipp:
Lehet spárgával helyettesíteni a brokkolit vagy karfiollal. Hidegen is nagyon finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »