Brokkolis- gombás muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag mélyfagyasztott leveles tészta kiengedve
- 20 dkg tetszés szerinti gomba
- 1 tk kakukkfű
- 20 dkg brokkoli
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
- 1 kk mustár
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg reszelt füstölt sajt
- só, bors
- kevés felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tészta kenéséhez és még plusz 3 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
A gombát felszeletelem és egy kis olajon kakukkfűvel, sóval, borssal megsütöm.
A brokkolit rózsáira szedem és sós vízben 5 percig főzöm, leszűröm, amikor kihűlt, kis darabokra vágom és egy tálban összekeverem a gombával. Hozzáadom a tejfölt, a tojásokat, a mustárt, a reszelt füstölt sajtot, sózom, borsozom ízlés szerint.
A leveles tésztát 12 egyforma méretű négyszögre vágom és kibélelem velük az előre kivajazott, 12 darabos muffin vagy felfújt formát. A kosárkákat megtöltöm a zöldséges masszával, a kilógó tésztaszéleket megkenem tojással, megszórom a tetejüket reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt pirosra sütöm.
Tipp:
Lehet spárgával helyettesíteni a brokkolit vagy karfiollal. Hidegen is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









