Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babos-zöldséges ragu debrecenivel recept

Babos-zöldséges ragu debrecenivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 pár debreceni
    • 2 db vöröshagyma
    • 2 db sárgarépa
    • 1 konzerv vörösbab
    • 15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
    • 2 ek dijoni mustár
    • 2 ek balzsamecet
    • 1 tk liszt
    • 3 dl zöldségalaplé
    • 1 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan csíkozzuk fel. A sárgarépát szintén pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. (ha túl vastag, akkor először vágjuk félbe)

    A konzerv vörösbabot tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. A zöldborsót vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk kicsit felengedni.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Pár perc után adjuk hozzá a szintén vékonyra felszeletelt sárgarépát, majd keverjük alaposan össze, és pároljuk még pár percig.

    Ezután keverjük hozzá a mustárt és a balzsamecetet, majd szórjuk meg a liszttel, és szintén keverjük össze. Ezután öntsük fel az alaplével, ízlés szerint sózzuk, és forraljuk össze.

    A kolbászokat böködjük meg egy villával, és helyezzük bele egy tepsibe, majd öntsük köré a ragut. Ezután tegyük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig. (közben a kolbászt fordítsuk át, hogy egyenletesen süljön)

    Ezután óvatosan keverjük hozzá a félig felengedett zöldborsót, majd tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre. Végül szintén óvatosan keverjük a raguhoz az alaposan lecsepegtetett babot, majd tegyük vissza kb. 5 percre a sütőbe, és süssük készre. (mivel a konzerv bab puha, így pár perc elegendő neki a sütőben)

    Ameddig a ragu és a kolbász elkészül, addig készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét készítettem, és azzal tálaltam.

    Tálaláskor tegyünk a tányérra a krumplipüréből, majd helyezzük rá a pirosra sült kolbászt, kanalazzuk kőré a ragut, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet kenyérrel is fogyaszthatjuk, tunkolhatjuk a kolbászt és a ragut.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá