Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges, aszpikos tojás és sonkatekercs aszpikban recept

Zöldséges, aszpikos tojás és sonkatekercs aszpikban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g franciasaláta alap
    • 4 dl víz
    • 20 g étkezési zselatin
    • ízlés szerint ételízesítő
    • 2 szelet csirkesonka
    • 2 szelet sajt
    • 5 fúrt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShéj
    • díszítésnek torma

    Elkészítése:

    A franciasaláta alapot pár percre forrásba levő vízbe dobjuk, majd leszűrjük és félretesszük.

    A vízben a leírtak szerint elkészítjük az étkezési zselatint, hozzáadva az ételízesítőt, majd hagyjuk hűlni.

    A tojások tetejét óvatosan megbontjuk és kicsorgatjuk a tojást. A körmünk segítségével kikaparjuk a tojások hártyáját.

    A leszűrt léből egy kávéskanál segítségével levet csorgatunk a tojásba, majd megtöltjük zöldséggel 3/4-ig és tele öntjük a lével.

    Tojástartóba téve a hűtőben dermesztjük.

    A tálunk aljára teszünk a zöldséges alapból és öntünk rá levet, majd a sonka szeleteket egymásra téve, rá a két szelet sajttal feltekerjük.

    A tálka közepére téve, körben mellétesszük a maradék zöldséget és a maradék levet ráöntjük. A sonka tetejét a tormával díszítjük.

    Lezárjuk és hűtőben dermesztjük. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk a megtisztított tojásokkal együtt.

    Tipp:

    A héjból hártyát teljesen ki kell kaparni, mert ha marad benne, az az aszpikhoz ragad és csak az aszpikkal együtt jön le. Ha a tojásokat megtöltöttük zöldséggel és lével, egy szívószállal keverjük össze, hogy mindenhova jusson a léből. A dermedt aszpikos tojások pucolása olyan, mint amikor főtt tojást pucolunk meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá