Zöldséges, aszpikos tojás és sonkatekercs aszpikban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g franciasaláta alap
  • 4 dl víz
  • 20 g étkezési zselatin
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 2 szelet csirkesonka
  • 2 szelet sajt
  • 5 fúrt tojáshéj
  • díszítésnek torma

Elkészítése:

A franciasaláta alapot pár percre forrásba levő vízbe dobjuk, majd leszűrjük és félretesszük.

A vízben a leírtak szerint elkészítjük az étkezési zselatint, hozzáadva az ételízesítőt, majd hagyjuk hűlni.

A tojások tetejét óvatosan megbontjuk és kicsorgatjuk a tojást. A körmünk segítségével kikaparjuk a tojások hártyáját.

A leszűrt léből egy kávéskanál segítségével levet csorgatunk a tojásba, majd megtöltjük zöldséggel 3/4-ig és tele öntjük a lével.

Tojástartóba téve a hűtőben dermesztjük.

A tálunk aljára teszünk a zöldséges alapból és öntünk rá levet, majd a sonka szeleteket egymásra téve, rá a két szelet sajttal feltekerjük.

A tálka közepére téve, körben mellétesszük a maradék zöldséget és a maradék levet ráöntjük. A sonka tetejét a tormával díszítjük.

Lezárjuk és hűtőben dermesztjük. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk a megtisztított tojásokkal együtt.

Tipp:

A héjból hártyát teljesen ki kell kaparni, mert ha marad benne, az az aszpikhoz ragad és csak az aszpikkal együtt jön le. Ha a tojásokat megtöltöttük zöldséggel és lével, egy szívószállal keverjük össze, hogy mindenhova jusson a léből. A dermedt aszpikos tojások pucolása olyan, mint amikor főtt tojást pucolunk meg.