Hozzávalók:
Elkészítése:
A franciasaláta alapot pár percre forrásba levő vízbe dobjuk, majd leszűrjük és félretesszük.
A vízben a leírtak szerint elkészítjük az étkezési zselatint, hozzáadva az ételízesítőt, majd hagyjuk hűlni.
A tojások tetejét óvatosan megbontjuk és kicsorgatjuk a tojást. A körmünk segítségével kikaparjuk a tojások hártyáját.
A leszűrt léből egy kávéskanál segítségével levet csorgatunk a tojásba, majd megtöltjük zöldséggel 3/4-ig és tele öntjük a lével.
Tojástartóba téve a hűtőben dermesztjük.
A tálunk aljára teszünk a zöldséges alapból és öntünk rá levet, majd a sonka szeleteket egymásra téve, rá a két szelet sajttal feltekerjük.
A tálka közepére téve, körben mellétesszük a maradék zöldséget és a maradék levet ráöntjük. A sonka tetejét a tormával díszítjük.
Lezárjuk és hűtőben dermesztjük. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk a megtisztított tojásokkal együtt.
A héjból hártyát teljesen ki kell kaparni, mert ha marad benne, az az aszpikhoz ragad és csak az aszpikkal együtt jön le. Ha a tojásokat megtöltöttük zöldséggel és lével, egy szívószállal keverjük össze, hogy mindenhova jusson a léből. A dermedt aszpikos tojások pucolása olyan, mint amikor főtt tojást pucolunk meg.