Tormakrémes töltött tojás recept
Galéria (5)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tormakrém:
- 65 g vaj
- 200 ml tej
- 80 g finomliszt
- 200 g reszelt torma
- 150 g majonéz
- 1 teáskanál só
- őrölt bors
Továbbá:
- 10-12 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tojásokat a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt tojásokat megpucoljuk és félbe vágjuk. A sárgáját kiszedjük és egy villával összetörjük.
A krémhez a vajat felolvasztjuk. Beleszórjuk a lisztet és pár perc alatt megpirítjuk. Ekkor 2-3 részletben felöntjük a langyos tejjel és sűrűre főzzük.
Levesszük a besamelt a tűzről és belekeverjük a sót, borsot, tormát, majonézet, tojássárgákat és az egészet alaposan összedolgozzuk.
Egy nagyobb csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük a masszát (ha nincs ilyenünk, akkor kiskanállal töltsük meg a tojásokat), majd megtöltjük a tojásokat a krémmel.
Ízlés szerint díszíthetjük, majd tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.