Tormakrémes töltött tojás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tormakrém:
- 65 g vaj
- 200 ml tej
- 80 g finomliszt
- 200 g reszelt torma
- 150 g majonéz
- 1 teáskanál só
- őrölt bors
Továbbá:
- 10-12 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tojásokat a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt tojásokat megpucoljuk és félbe vágjuk. A sárgáját kiszedjük és egy villával összetörjük.
A krémhez a vajat felolvasztjuk. Beleszórjuk a lisztet és pár perc alatt megpirítjuk. Ekkor 2-3 részletben felöntjük a langyos tejjel és sűrűre főzzük.
Levesszük a besamelt a tűzről és belekeverjük a sót, borsot, tormát, majonézet, tojássárgákat és az egészet alaposan összedolgozzuk.
Egy nagyobb csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük a masszát (ha nincs ilyenünk, akkor kiskanállal töltsük meg a tojásokat), majd megtöltjük a tojásokat a krémmel.
Ízlés szerint díszíthetjük, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »