Tormakrémes töltött tojás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tormakrém:
- 65 g vaj
- 200 ml tej
- 80 g finomliszt
- 200 g reszelt torma
- 150 g majonéz
- 1 teáskanál só
- őrölt bors
Továbbá:
- 10-12 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tojásokat a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt tojásokat megpucoljuk és félbe vágjuk. A sárgáját kiszedjük és egy villával összetörjük.
A krémhez a vajat felolvasztjuk. Beleszórjuk a lisztet és pár perc alatt megpirítjuk. Ekkor 2-3 részletben felöntjük a langyos tejjel és sűrűre főzzük.
Levesszük a besamelt a tűzről és belekeverjük a sót, borsot, tormát, majonézet, tojássárgákat és az egészet alaposan összedolgozzuk.
Egy nagyobb csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük a masszát (ha nincs ilyenünk, akkor kiskanállal töltsük meg a tojásokat), majd megtöltjük a tojásokat a krémmel.
Ízlés szerint díszíthetjük, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »