Süni fasírt recept

Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéshús
- 10-15 dkg zsemlemorzsa
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- őrölt fűszerkömény
- olaj
- 1,5 kg burgonya
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
- salátalevél
- szemes bors (süni szeme)
- paradicsom (süni orra)
Elkészítése:
A húst a zsemlemorzsával, a pirospaprikával és a zúzott fokhagymával összedolgozzuk, majd sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük.
A masszából gombócot formázunk és forró olajban kisütjük.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
Ezután egy tálcára salátaleveleket helyezünk és a püréből megformázzuk a süni testét. A süni szemét szemes borsból, az orrát paradicsomból alakítjuk ki.
Ezután a fasírt golyókat rápakoljuk a burgonya alapra és kész is a süni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »