Süni fasírt recept

Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéshús
- 10-15 dkg zsemlemorzsa
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- őrölt fűszerkömény
- olaj
- 1,5 kg burgonya
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
- salátalevél
- szemes bors (süni szeme)
- paradicsom (süni orra)
Elkészítése:
A húst a zsemlemorzsával, a pirospaprikával és a zúzott fokhagymával összedolgozzuk, majd sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük.
A masszából gombócot formázunk és forró olajban kisütjük.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
Ezután egy tálcára salátaleveleket helyezünk és a püréből megformázzuk a süni testét. A süni szemét szemes borsból, az orrát paradicsomból alakítjuk ki.
Ezután a fasírt golyókat rápakoljuk a burgonya alapra és kész is a süni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »