Süni fasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 10-15 dkg zsemlemorzsa
  • pirospaprika
  • őrölt bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • őrölt fűszerkömény
  • olaj
  • 1,5 kg burgonya
  • 10 dkg teavaj
  • kb 2 dl tej
  • salátalevél
  • szemes bors (süni szeme)
  • paradicsom (süni orra)

Elkészítése:

A húst a zsemlemorzsával, a pirospaprikával és a zúzott fokhagymával összedolgozzuk, majd sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük.

A masszából gombócot formázunk és forró olajban kisütjük.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

Ezután egy tálcára salátaleveleket helyezünk és a püréből megformázzuk a süni testét. A süni szemét szemes borsból, az orrát paradicsomból alakítjuk ki.

Ezután a fasírt golyókat rápakoljuk a burgonya alapra és kész is a süni.