Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vegán vöröslencse fasírt recept

Vegán vöröslencse fasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g vöröslencse
    • 2 fej vöröshagyma
    • 12-14 db friss bazsalikomlevél
    • 3 gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • kevés étolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A lencsét 1-2 órára vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.

    Késes aprítóba tesszük a lencsét, majd hozzáadjuk a megpucolt vöröshagymát, fokhagymát és a fűszereket. Teljesen krémes pépet készítünk belőle.

    Felhevítjük az olajat egy serpenyőben és a pépből körülbelül egy evőkanálnyi mennyiséget teszünk bele. A tetejét megnyomjuk, hogy fasírt formája legyen, majd mindkét oldalát ropogósra sütjük.

    Hasábburgonyával és mangó chutneyval tálaltam.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá