Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttekercs recept

Sajttekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 16 db lapkasajt
    • kb. 10 dkg reszelt sajt (trappista)
    • 9 szelet gépsonka
    • 100 g-os tömlős sajt (bármilyen ízű)
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb. 15 dkg vaj (puha)
    • 1 ek. mustár
    • zöldpetrezselyem apróra vágva (ízlés szerint)
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt bors (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    Elkészítés: (tepsi mérete: 30cm x 33cm)

    A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és a sárgáját külön vesszük a fehérjétől.

    A sárgájához beletesszük a mustárt, a vajat, a sót, és villával jól összenyomkodjuk, keverjük.

    Fehérjét apró kockákra felvágjuk és hozzáadjuk a tömlős sajtot, a zöldpetrezselymet, a sót, a borsot, és az egészet alaposan összekeverjük.

    Sütőpapírral a tepsit kibéleljük, kevés olajjal megkenjük és a lapkasajt szeleteket rátesszük, de úgy, hogy a szélei egy kicsit fedjék egymást. Majd pedig megszórjuk reszelt sajttal.

    Utána előmelegített sütőbe betesszük, 180 fokon kb. 3-5 percre (épphogy a sajtok picit összeolvadjanak).

    Ha már nem meleg, akkor egy sík felületre a tepsiből a sütőpapírral együtt lecsúsztatjuk (így könnyebb lesz, majd feltekerni).

    A reszelt sajtra a tojásfehérjés krémet rákenjük (az alján maradjon ki kb. 5-6 cm).

    Erre pedig rátesszük a gépsonka szeleteket.

    A gépsonka szeletekre pedig rákenjük a tojássárgás krémet (itt is alul maradjon ki a 5-6cm).

    A felső részéről indulva a sütőpapír segítségével feltekerjük, mint a bejglit.

    Folpackkal letakarjuk, és a hűtőbe tesszük.

    Tálalás előtt egyforma szeletekre felvágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá