Sajttekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 16 db lapkasajt
  • kb. 10 dkg reszelt sajt (trappista)
  • 9 szelet gépsonka
  • 100 g-os tömlős sajt (bármilyen ízű)
  • 6 db tojás
  • kb. 15 dkg vaj (puha)
  • 1 ek. mustár
  • zöldpetrezselyem apróra vágva (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)

Elkészítése:

Elkészítés: (tepsi mérete: 30cm x 33cm)

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és a sárgáját külön vesszük a fehérjétől.

A sárgájához beletesszük a mustárt, a vajat, a sót, és villával jól összenyomkodjuk, keverjük.

Fehérjét apró kockákra felvágjuk és hozzáadjuk a tömlős sajtot, a zöldpetrezselymet, a sót, a borsot, és az egészet alaposan összekeverjük.

Sütőpapírral a tepsit kibéleljük, kevés olajjal megkenjük és a lapkasajt szeleteket rátesszük, de úgy, hogy a szélei egy kicsit fedjék egymást. Majd pedig megszórjuk reszelt sajttal.

Utána előmelegített sütőbe betesszük, 180 fokon kb. 3-5 percre (épphogy a sajtok picit összeolvadjanak).

Ha már nem meleg, akkor egy sík felületre a tepsiből a sütőpapírral együtt lecsúsztatjuk (így könnyebb lesz, majd feltekerni).

A reszelt sajtra a tojásfehérjés krémet rákenjük (az alján maradjon ki kb. 5-6 cm).

Erre pedig rátesszük a gépsonka szeleteket.

A gépsonka szeletekre pedig rákenjük a tojássárgás krémet (itt is alul maradjon ki a 5-6cm).

A felső részéről indulva a sütőpapír segítségével feltekerjük, mint a bejglit.

Folpackkal letakarjuk, és a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt egyforma szeletekre felvágjuk.