Sajtos-gombás csirkerolád hidegtál recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkecomb filé
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1 kk őröltbors
- 1 kk őrölt kömény
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk só
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
Töltelékhez:
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 hasáb kápia paprika
- 1 kis üveg gomba (egész)
Továbbá:
- vastagabb sütőfólia
Elkészítése:
A csirkecomb filéből 1 szép keskeny szeletet félretesszünk a többit körömnyi kockákra vágjuk, hozzáadjuk a sót, a fokhagymát, a borsot, a köményt és a felaprított petrezselyemzöldet, alaposan összekeverjük, ezután 1 órára félretesszük.
Ezalatt a sajtot 1*1 cm-es kockákra, a kápia paprika hasábot és a fennmaradt combfilét keskeny csíkokra vágjuk, a gombafejeket a levétől leszűrjük.
A fűszeres húst apró lyukú tárcsán ledaráljuk.
Egy nagyobb sütőfóliát leterítünk, 1,5 cm vastagon elosztva a húst elsimítjuk rajta, a tetejére tesszük a húscsíkokat, a paprikát, a sajtkockákat és a gombát. A tenyerünkkel óvatosan rálapítunk, hogy a töltelék kissé belenyomódjon és a fólia segítségével szorosan feltekerjük. A végeit szorosra csavarjuk és sütőlemezre tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben kétszer-háromszor átforgatva 3,5 órán át sütjük.
Ha elkészült tálcára tesszük és 20-25 perc pihentetés után lefejtjük róla az alufóliát. Miután teljesen kihűlt, szépen szeletelhető. Szendvicsekbe, hidegtálra kitűnő!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A 4 db kicsontozott farrészes csirkecomb csontos/bőrös részéből 2,5 kiter vízzel, 1 vöröshagymával és 3 db leveskockával 1 órán át erőlevest főztem, amit leszűrtem és kis kólás palackokba öntve lefagyasztottam, mert kiváló egytálételek főzéséhez, párolt rizshez illetve ragukhoz!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »