Házi sajt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 90 dkg zsíros vagy félzsíros túró
- 2 l házi tej (minimum 3,5 %-os)
- 15 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 púpozott tk só
Elkészítése:
A tejbe beletesszük a túrót és lassú lángon folyamatosan kevergetve forralásig melegítjük.
Ezután sűrű szitán leszűrjük.
A fennmaradt sűrűjét lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a vajat, a sót és a szódabikarbónát, majd állandó kevergetéssel nagyjából 10-12 percig főzzük, amíg a massza nyúlóssá és csomómentessé nem válik.
Beletesszük egy sajtformába vagy kisebb tálba és hideg spájzban hagyjuk kihűlni.
Másnap a szilárd sajtot egy rácsra átfordítjuk és másfél-két napig (a spájzban) még érleljük, forgatjuk, mialatt egy vékony kéreg képződik a sajt felszínén.
Ezekből az összetevőkből egy 70 dekás házi finomságot kaptam.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »