Házi sajt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 90 dkg zsíros vagy félzsíros túró
- 2 l házi tej (minimum 3,5 %-os)
- 15 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 púpozott tk só
Elkészítése:
A tejbe beletesszük a túrót és lassú lángon folyamatosan kevergetve forralásig melegítjük.
Ezután sűrű szitán leszűrjük.
A fennmaradt sűrűjét lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a vajat, a sót és a szódabikarbónát, majd állandó kevergetéssel nagyjából 10-12 percig főzzük, amíg a massza nyúlóssá és csomómentessé nem válik.
Beletesszük egy sajtformába vagy kisebb tálba és hideg spájzban hagyjuk kihűlni.
Másnap a szilárd sajtot egy rácsra átfordítjuk és másfél-két napig (a spájzban) még érleljük, forgatjuk, mialatt egy vékony kéreg képződik a sajt felszínén.
Ezekből az összetevőkből egy 70 dekás házi finomságot kaptam.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »