Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Franciasaláta alagút recept

Franciasaláta alagút
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 4 db keményre főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg sárgarépa (tisztítva, felkockázva)
    • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
    • 30 dkg krumpli (tisztítva, felkockázva)
    • 10 dkg alma (kockára vágva)
    • 3 nagy evőkanál tejföl
    • 6 nagy evőkanál majonéz
    • bors
    • 3 dl zöldségleves lé
    • 20 g porzselatin

    Elkészítése:

    A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, majd megpucoljuk. A répát, a krumplit és a zöldborsót sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk.

    Egy tálban összekeverjük a tejfölt a majonézzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A zöldségleves lében elkeverjük a porzselatint, majd felmelegítjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik. A folyékony zselatinos levet a tejfölös-majonézes alaphoz adjuk, és alaposan elkeverjük. Ebbe a keverékbe forgatjuk a főtt zöldségeket és az almát.

    A püspökkenyér formát celofánnal kibéleljük, majd egy réteg masszát öntünk bele. A közepére, egy sorban elhelyezzük a főtt tojásokat, és a maradék masszát ráöntjük. Egyenletesen eloszlatjuk, a celofán túllógó részeivel betakarjuk, majd a formát hűtőbe tesszük néhány órára, hogy teljesen megdermedjen.

    Tálaláskor a formából kiborítjuk, a celofánt eltávolítjuk, és szépen szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek