Franciasaláta alagút recept

Hozzávalók:
- 4 db keményre főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg sárgarépa (tisztítva, felkockázva)
- 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 30 dkg krumpli (tisztítva, felkockázva)
- 10 dkg alma (kockára vágva)
- 3 nagy evőkanál tejföl
- 6 nagy evőkanál majonéz
- só
- bors
- 3 dl zöldségleves lé
- 20 g porzselatin
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, majd megpucoljuk. A répát, a krumplit és a zöldborsót sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk.
Egy tálban összekeverjük a tejfölt a majonézzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A zöldségleves lében elkeverjük a porzselatint, majd felmelegítjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik. A folyékony zselatinos levet a tejfölös-majonézes alaphoz adjuk, és alaposan elkeverjük. Ebbe a keverékbe forgatjuk a főtt zöldségeket és az almát.
A püspökkenyér formát celofánnal kibéleljük, majd egy réteg masszát öntünk bele. A közepére, egy sorban elhelyezzük a főtt tojásokat, és a maradék masszát ráöntjük. Egyenletesen eloszlatjuk, a celofán túllógó részeivel betakarjuk, majd a formát hűtőbe tesszük néhány órára, hogy teljesen megdermedjen.
Tálaláskor a formából kiborítjuk, a celofánt eltávolítjuk, és szépen szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »