Franciasaláta alagút

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db keményre főtt tojás
  • 20 dkg sárgarépa (tisztítva, felkockázva)
  • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 30 dkg krumpli (tisztítva, felkockázva)
  • 10 dkg alma (kockára vágva)
  • 3 nagy evőkanál tejföl
  • 6 nagy evőkanál majonéz
  • bors
  • 3 dl zöldségleves lé
  • 20 g porzselatin

Elkészítése:

A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, majd megpucoljuk. A répát, a krumplit és a zöldborsót sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk.

Egy tálban összekeverjük a tejfölt a majonézzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A zöldségleves lében elkeverjük a porzselatint, majd felmelegítjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik. A folyékony zselatinos levet a tejfölös-majonézes alaphoz adjuk, és alaposan elkeverjük. Ebbe a keverékbe forgatjuk a főtt zöldségeket és az almát.

A püspökkenyér formát celofánnal kibéleljük, majd egy réteg masszát öntünk bele. A közepére, egy sorban elhelyezzük a főtt tojásokat, és a maradék masszát ráöntjük. Egyenletesen eloszlatjuk, a celofán túllógó részeivel betakarjuk, majd a formát hűtőbe tesszük néhány órára, hogy teljesen megdermedjen.

Tálaláskor a formából kiborítjuk, a celofánt eltávolítjuk, és szépen szeletelve kínáljuk.