Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, majd megpucoljuk. A répát, a krumplit és a zöldborsót sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk.
Egy tálban összekeverjük a tejfölt a majonézzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A zöldségleves lében elkeverjük a porzselatint, majd felmelegítjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik. A folyékony zselatinos levet a tejfölös-majonézes alaphoz adjuk, és alaposan elkeverjük. Ebbe a keverékbe forgatjuk a főtt zöldségeket és az almát.
A püspökkenyér formát celofánnal kibéleljük, majd egy réteg masszát öntünk bele. A közepére, egy sorban elhelyezzük a főtt tojásokat, és a maradék masszát ráöntjük. Egyenletesen eloszlatjuk, a celofán túllógó részeivel betakarjuk, majd a formát hűtőbe tesszük néhány órára, hogy teljesen megdermedjen.
Tálaláskor a formából kiborítjuk, a celofánt eltávolítjuk, és szépen szeletelve kínáljuk.