Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bajor burgonyasaláta recept

Bajor burgonyasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10-14 szem burgonya
    • só, bors
    • 1/2 fej vöröshagyma
    • 1-2 ek olaj
    • 2 ek ecet
    • leves alapléből kb 1,5 dl

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában puhára főzöm, majd hagyom teljesen kihűlni. Ezután megpucolom és a lehető legvékonyabb szeletekre felvágom. Én uborka szeletelőt haszáltam, így egyforma papírvékony szeletekre sikerült felszelnem.

    Megsózom és megborsozom. A hagymát nagyon apróra vágom, ezt is a burgonyához adom. Meglocsolom az ecettel és az olajjal. Óvatosan összekeverem, majd ezután apránként öntöm hozzá a húsleves alaplevet (ezt mindenképpen melegen adjuk hozzá).

    Már csak le kell jól hűteni és tálalható is.

    Az igazi saláta titka a vékony szeletekben illetve a forró húsleves alaplében van.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá