Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Majonézes burgonyasaláta recept

Majonézes burgonyasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg burgonya
    • 2 fej lilahagyma
    • 1 fej vöröshagyma

    Majonézhez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dl napraforgó olaj
    • 2 dl tejföl (20 %-os)
    • 1 ek mustár
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 csapott ek porcukor (ízlés szerint)
    • 1 citromból nyert citromlé (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk és vékonyan felkarikázzuk.

    A lila és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk.

    A majonézhez keverjük el a tojássárgákat a mustárral és a cukorral, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Ízesítsük még sóval, borssal és citromlével. Ha elkészült, adjuk hozzá a tejfölt.

    Az elkészült mártással alaposan és óvatosan elverjük, hogy ne törjön össze a burgonya. Adjuk hozzá a karikákra vágott hagymát is.

    Ha szükséges, még utólag ízesíthetjük sóval, borssal és néhány órát még a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá