Bajor burgonyasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 10-14 szem burgonya
  • só, bors
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1-2 ek olaj
  • 2 ek ecet
  • leves alapléből kb 1,5 dl

Elkészítése:

A burgonyát héjában puhára főzöm, majd hagyom teljesen kihűlni. Ezután megpucolom és a lehető legvékonyabb szeletekre felvágom. Én uborka szeletelőt haszáltam, így egyforma papírvékony szeletekre sikerült felszelnem.

Megsózom és megborsozom. A hagymát nagyon apróra vágom, ezt is a burgonyához adom. Meglocsolom az ecettel és az olajjal. Óvatosan összekeverem, majd ezután apránként öntöm hozzá a húsleves alaplevet (ezt mindenképpen melegen adjuk hozzá).

Már csak le kell jól hűteni és tálalható is.

Az igazi saláta titka a vékony szeletekben illetve a forró húsleves alaplében van.