Sült hekk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 75 dkg hekktörzs
- 5 nagy ek liszt
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 kk őrölt bors
- 2 ek só
- 3-4 gerezd fokhagyma vagy 1 tk granulátum
- 1/2 liter sertészsír vagy étolaj
Elkészítése:
A (felengedett) hekket folyóvízzel megmossuk, 2 centinként a gerincig beirdaljuk, majd minden oldalát plusz a hasüreget kevés sóval megszórjuk és pár órára lefedve hűtőbe tesszük, hogy a só kissé átjárja, ízesítse!
Ezután a halakat papírtörlőre téve lecsepegtetjük.
A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával és a borssal, az olajat vagy zsírt egy serpenyőben felhevítjük és a hekktörzseket alaposan beleforgatjuk a paprikás lisztbe, majd a forró zsiradékban oldalanként 6-8 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük.
Papírtörlőre szedve a zsiradéktól lecsepegtetjük és forrón tálaljuk.
Jómagam mint a régi szép retro időkben a vízparti falatozóban, frissen sütött házi lángossal, savanyúsággal és málnaszörppel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A hekkhez nagyon jól illik a fokhagyma!
A haltörzs sózásnál az irdalásokba lehet tenni reszelve, vagy a paprikás liszthez adni granulátum formájában. De ha frissen készített lángossal fogyasztjuk, akkor mi inkább azokat fokhagymáztuk.
Lángos: Jelen esetben 14 db lángos 1,2 kg lisztből, 5 deka élesztővel, 1/2 deci étolajjal, 2 nagy ek tejföllel, pici sóval és nagyjából 1,5 deci langyos tejjel (de amennyit felvesz) készült.
Puha tésztát készítettem, 1 órát kelt, azután olajozott műanyag tálcákra kiszaggattam 14 részre.
Megint pihent 15-20 percet és forró zsírban kisütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »