Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spárgás-halas pite recept

Spárgás-halas pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói:

    • 10 dkg kukoricaliszt
    • 15 dkg búzaliszt
    • 3 ek szezámmag
    • 1 dl olaj
    • 0,5 dl víz
    • 1 tk só
    • 1 tk sütőpor

    Töltelék hozzávalói:

    • 1 csomag zöld spárga
    • 25 dkg harcsafilé (v. ízlés szerinti hal)
    • 2 dl tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt
    • őrölt bors
    • szerecsendió
    • citromlé

    Elkészítése:

    Egy tálba tegyük bele a kukoricalisztet, a búzalisztet, a szezámmagot, a sót, a sütőport, és keverjük alaposan össze. Ezután öntsük hozzá az étolajat és a vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

    Ezután nyújtsuk ki, és béleljük ki vele a piteformát. (Én folpack fólia között nyújtom ki, úgy könnyebb bánni a tésztával, de akár tenyérrel is belelapogathatjuk a piteformába.)

    A piteformában lévő tészta tetejére helyezzünk sütőpapírt, majd töltsük fel nehezékkel (pl. bab, rizs…).
    Ezután helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes lángon (170 fok) süssük 15 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, majd távolítsuk el a sütőpapírral együtt a nehezéket.

    Kenjük le a tésztát felvert, egész tojással, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük még 5 percig. Végül vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni.

    A harcsafilét vágjuk kisebb darabokra, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd csepegtessük meg citromlével. Ezután keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek átjárják.

    A spárga bimbós részét vágjuk le, majd a megmaradt szárrészt vágjuk kisebb darabokra. (Fehér spárga száráról előtte hámozzuk le a fás részt.)

    A spárgaszárakat főzzük enyhén sós vízben 5 percig, majd tegyük hozzá a bimbókat, és főzzük még 2-3 percig. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le, majd alaposan csepegtessük le a spárgát.

    Egy tálba tegyük bele a tejfölt, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, ízlés szerint sót, őrölt borsot és szerecsendiót, majd kézi habverővel keverjük simára. Végül reszeljük hozzá a sajtot, majd fakanállal alaposan keverjük össze.

    Az elősütött pitetésztára tegyük rá a befűszerezett haldarabokat, és a lecsepegtetett spárgaszárakat. Ezután óvatosan öntsük rá a tejfölös-tojásos-sajtos keveréket, majd helyezzük rá a spárgabimbókat.

    Tegyük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél, 150 fokon 25 percig sütöttem.)
    A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk.

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel. Kínálhatunk hozzá ízlés szerint salátát is. Melegen és hidegen, egyaránt nagyon finom.

    A spárgás-halas pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 223 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá