Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott ponty hagymás burgonyasalátával recept

Rántott ponty hagymás burgonyasalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet ponty
    • 10 dkg finomliszt
    • 1 csapott evőkanál őrölt pirosparika
    • olaj
    • 1 kg burgonya
    • 1 nagyobb fej lilahagyma
    • 150 g tejföl
    • 3 evőkanál majonéz

    Elkészítése:

    Egy tálban a lisztet, a pirospaprikát és a sót összekeverjük, majd a ponty szeleteket egyesével megforgatjuk benne és forró olajban pirosra sütjük.

    A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk és puhára főzzük. Mikor megfőtt, leöntjük róla a vizet és kihűtjük.

    A majonézt a tejföllel összekavarjuk, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és a burgonyát. Ezeket óvatosan összekeverjük és hűtőben hagyjuk legalább fél órára.

    Tálaláskor friss uborka szeletekkel díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá