Rántott ponty hagymás burgonyasalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 szelet ponty
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 csapott evőkanál őrölt pirosparika
  • olaj
  • 1 kg burgonya
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 150 g tejföl
  • 3 evőkanál majonéz

Elkészítése:

Egy tálban a lisztet, a pirospaprikát és a sót összekeverjük, majd a ponty szeleteket egyesével megforgatjuk benne és forró olajban pirosra sütjük.

A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk és puhára főzzük. Mikor megfőtt, leöntjük róla a vizet és kihűtjük.

A majonézt a tejföllel összekavarjuk, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és a burgonyát. Ezeket óvatosan összekeverjük és hűtőben hagyjuk legalább fél órára.

Tálaláskor friss uborka szeletekkel díszíthetjük.