Rántott ponty recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 8 szelet ponty
- só ízlés szerint
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 4 dl étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A ponty szeleteket sózzuk.
A tojásokat csipetnyi sóval felverjük és a halszeleteket a lisztbe, tojásba, morzsába mártva forgatjuk.
Egy serpenyőben megforrósítjuk az étolajat, belerakjuk a halszeleteket és 5 percig fedő alatt az egyik, majd fedő nélkül a másik oldalukat pirosra sütjük.
Frissen, forrón tálaljuk.
Majonézes burgonyasalátával tálaljuk, de finom mellé a tartármártás is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.