Rántott ponty

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 szelet ponty
  • só ízlés szerint
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 4 dl étolaj a sütéshez

Elkészítése:

A ponty szeleteket sózzuk.

A tojásokat csipetnyi sóval felverjük és a halszeleteket a lisztbe, tojásba, morzsába mártva forgatjuk.

Egy serpenyőben megforrósítjuk az étolajat, belerakjuk a halszeleteket és 5 percig fedő alatt az egyik, majd fedő nélkül a másik oldalukat pirosra sütjük.

Frissen, forrón tálaljuk.

Majonézes burgonyasalátával tálaljuk, de finom mellé a tartármártás is.