Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lazacos-hagymás tojásrántotta recept

Lazacos-hagymás tojásrántotta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 db vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt lazac
    • őrölt színes bors
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 ek olívaolaj
    • 1 cs leveles tészta

    Elkészítése:

    Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel 6 (v. 8) egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb. 1 cm-re késsel metsszük körbe úgy, hogy a tésztát ne vágjuk át. Mielőtt a sütőbe tennénk, villával böködjük meg a tésztát, hogy ne púposodjon fel sütés közben.

    Ezután közepesnél kicsit magasabb hőmérsékletű sütőben süssük szép pirosra, ropogósra.

    A hagymát vágjuk fel nagyon apróra, a lazacot ízlés szerint daraboljuk fel. (én kisebb kockákra vágtam)

    A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd ízlés szerint sózzuk, és villával verjük fel.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

    Ezután öntsük hozzá a felvert tojást, majd állandó kevergetés mellett, kezdjük el sütni. Egy-két perc után öntsük, keverjük hozzá a főzőtejszínt, ízlés szerint sózzunk utána, őröljünk rá színes borsot, majd addig süssük, hogy még kellően lágy legyen.

    Ezután vegyük le a tűzről, majd óvatosan keverjük hozzá a füstölt lazacot.

    Tálalás előtt kanalazzuk a ropogósra sütött leveles tésztára a tojásrántottát, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá