Kínai sült hal recept
Hozzávalók:
- 4 nagy, egyenként kb 25 dkg-os szálka nélküli bőrös halfilé (harcsa vagy afrikai harcsa fogas)
- 1 tk só
- 6 evőkanál liszt
- szükség szerint vaj a sütéshez
Mártáshoz:
- 1,5 ek étkezési keményítő
- 3 ek paradicsomvelő (sürített paradicsom)
- 2-3 evőkanál sötét szójaszósz
- 2 evőkanál vörösborecet
- csipet só
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 mokkáskanál csípős piros arany
Elkészítése:
A halfilét kisebb darabokra vágjuk. Először sóval dörzsöljük be jól, azután a lisztben forgassuk meg.
Serpenyőben forrósítsunk vajat, 3-4 perc alatt szép aranybarnára megsütjük a halat, majd lecsöpögtetjük.
A mártásához a paradicsomvelőt a szójaszósszal, a vörösborecettel, a sóval és a cukorral ízesítve fwlforraljuk, majd a paprikakrémmel tüzesítjük.
Ha felforrt a kb 1 dl vízzel simára kevert keményítővel sűrítjük. Inkább hígnak kell lennie, majd utánaízesítjük.
A halat újramelegítjük, ha nem tudtuk meleg helyen tartani.
Tálaláskor a paradicsomos mártással leöntjük és vajbon párolt zöldségekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









