Kínai sült hal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 nagy, egyenként kb 25 dkg-os szálka nélküli bőrös halfilé (harcsa vagy afrikai harcsa fogas)
- 1 tk só
- 6 evőkanál liszt
- szükség szerint vaj a sütéshez
Mártáshoz:
- 1,5 ek étkezési keményítő
- 3 ek paradicsomvelő (sürített paradicsom)
- 2-3 evőkanál sötét szójaszósz
- 2 evőkanál vörösborecet
- csipet só
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 mokkáskanál csípős piros arany
Elkészítése:
A halfilét kisebb darabokra vágjuk. Először sóval dörzsöljük be jól, azután a lisztben forgassuk meg.
Serpenyőben forrósítsunk vajat, 3-4 perc alatt szép aranybarnára megsütjük a halat, majd lecsöpögtetjük.
A mártásához a paradicsomvelőt a szójaszósszal, a vörösborecettel, a sóval és a cukorral ízesítve fwlforraljuk, majd a paprikakrémmel tüzesítjük.
Ha felforrt a kb 1 dl vízzel simára kevert keményítővel sűrítjük. Inkább hígnak kell lennie, majd utánaízesítjük.
A halat újramelegítjük, ha nem tudtuk meleg helyen tartani.
Tálaláskor a paradicsomos mártással leöntjük és vajbon párolt zöldségekkel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.