Kínai sült hal recept
Hozzávalók:
- 4 nagy, egyenként kb 25 dkg-os szálka nélküli bőrös halfilé (harcsa vagy afrikai harcsa fogas)
- 1 tk só
- 6 evőkanál liszt
- szükség szerint vaj a sütéshez
Mártáshoz:
- 1,5 ek étkezési keményítő
- 3 ek paradicsomvelő (sürített paradicsom)
- 2-3 evőkanál sötét szójaszósz
- 2 evőkanál vörösborecet
- csipet só
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 mokkáskanál csípős piros arany
Elkészítése:
A halfilét kisebb darabokra vágjuk. Először sóval dörzsöljük be jól, azután a lisztben forgassuk meg.
Serpenyőben forrósítsunk vajat, 3-4 perc alatt szép aranybarnára megsütjük a halat, majd lecsöpögtetjük.
A mártásához a paradicsomvelőt a szójaszósszal, a vörösborecettel, a sóval és a cukorral ízesítve fwlforraljuk, majd a paprikakrémmel tüzesítjük.
Ha felforrt a kb 1 dl vízzel simára kevert keményítővel sűrítjük. Inkább hígnak kell lennie, majd utánaízesítjük.
A halat újramelegítjük, ha nem tudtuk meleg helyen tartani.
Tálaláskor a paradicsomos mártással leöntjük és vajbon párolt zöldségekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









