Kínai sült hal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 nagy, egyenként kb 25 dkg-os szálka nélküli bőrös halfilé (harcsa vagy afrikai harcsa fogas)
  • 1 tk só
  • 6 evőkanál liszt
  • szükség szerint vaj a sütéshez

Mártáshoz:

  • 1,5 ek étkezési keményítő
  • 3 ek paradicsomvelő (sürített paradicsom)
  • 2-3 evőkanál sötét szójaszósz
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • csipet só
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál csípős piros arany

Elkészítése:

A halfilét kisebb darabokra vágjuk. Először sóval dörzsöljük be jól, azután a lisztben forgassuk meg.

Serpenyőben forrósítsunk vajat, 3-4 perc alatt szép aranybarnára megsütjük a halat, majd lecsöpögtetjük.

A mártásához a paradicsomvelőt a szójaszósszal, a vörösborecettel, a sóval és a cukorral ízesítve fwlforraljuk, majd a paprikakrémmel tüzesítjük.

Ha felforrt a kb 1 dl vízzel simára kevert keményítővel sűrítjük. Inkább hígnak kell lennie, majd utánaízesítjük.

A halat újramelegítjük, ha nem tudtuk meleg helyen tartani.

Tálaláskor a paradicsomos mártással leöntjük és vajbon párolt zöldségekkel tálaljuk.