Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Harcsapaprikás kapros túrógombóccal recept

Harcsapaprikás kapros túrógombóccal
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Paprikáshoz:

    • 60 dkg harcsa
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 1 evőkanál olaj
    • 2 koktél paradicsom
    • 1 paprika
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 dl tejföl
    • 1 teáskanál kukoricakeményítő
    • só, bors ízlés szerint

    Gombóchoz:

    • 25 dkg túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál búzadara
    • egy csokor friss kapor

    Elkészítése:

    A hagymát, a paradicsomot, a paprikát, harcsát nagyobb kockára vágjuk.

    Az olajat felhevítjük, majd rádobjuk a felaprított hagymát, meghintjük sóval és megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd együtt tovább pároljuk.

    Lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a darabolt harcsát és ezzel is összekeverjük. Visszatesszük a tűzre és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön készre főzzük.

    Arra figyeljünk, hogy a halat ne főzzük szét!

    A tejfölt és a tejszínt elkeverjük a keményítővel és a harcsa paprikásra öntjük. Összeforraljuk és kész is.

    Amíg fő a harcsa, addig elkészítjük a gombócokat. Egy nagyobb edényben vizet forralunk.

    A túrót villával összetörjük, sózzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a búzadarát és felaprított kaprot, majd jól összekeverjük.

    Ha forr a víz, akkor vizes kézzel gombócokat formázunk a túrós masszából és a forrásban lévő vízben kifőzzük.

    Ha feljön a víz tetejére akkor kiszedjük.

    Tálalásnál a túrógombócokat meghitnjük friss kaporral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá