Harcsapaprikás kapros túrógombóccal

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

Paprikáshoz:

  • 60 dkg harcsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 koktél paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • só, bors ízlés szerint

Gombóchoz:

  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál búzadara
  • egy csokor friss kapor

Elkészítése:

A hagymát, a paradicsomot, a paprikát, harcsát nagyobb kockára vágjuk.

Az olajat felhevítjük, majd rádobjuk a felaprított hagymát, meghintjük sóval és megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd együtt tovább pároljuk.

Lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a darabolt harcsát és ezzel is összekeverjük. Visszatesszük a tűzre és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön készre főzzük.

Arra figyeljünk, hogy a halat ne főzzük szét!

A tejfölt és a tejszínt elkeverjük a keményítővel és a harcsa paprikásra öntjük. Összeforraljuk és kész is.

Amíg fő a harcsa, addig elkészítjük a gombócokat. Egy nagyobb edényben vizet forralunk.

A túrót villával összetörjük, sózzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a búzadarát és felaprított kaprot, majd jól összekeverjük.

Ha forr a víz, akkor vizes kézzel gombócokat formázunk a túrós masszából és a forrásban lévő vízben kifőzzük.

Ha feljön a víz tetejére akkor kiszedjük.

Tálalásnál a túrógombócokat meghitnjük friss kaporral.