Harcsafilé borzas bundában recept

Hozzávalók:
- 50 dkg harcsafilé (afrikai vagy szürkeharcsa)
- ízlés szerint só
A burgonyás masszához:
- 3 közepes nagyságú burgonya
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál hal fűszerkeverék
- 1 mokkáskanál bors
- 1 mokkáskanál só
- 3 evőkanál tejföl
- 5 dkg apróra vágott petrezselyem
- 10 dkg liszt a panírozáshoz
- ízlés szerint őrölt só
- ízlés szerint őrölt bors
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A halfilét közepes vastagságú csíkokra vágjuk fel, majd sózzuk le.
A lisztben keverjük el a fűszereket, majd adjuk hozzá a tojásokat, a tejfölt és a lereszelt, levétől kinyomkodott burgonyát. Keverjük össze az egészet. Sűrű masszát kell, hogy kapjunk. Ha híg lenne, akkor keverjünk bele kevés lisztet.
A harcsa csíkokat forgassuk meg lisztben, majd mártsuk bele a burgonyás masszába. Bő forró olajban süssük pirosra 5-6 perc alatt a halat.
Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel vagy csak valamilyen mártogatóssal és citrommal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »