Harcsafilé borzas bundában recept

Hozzávalók:
- 50 dkg harcsafilé (afrikai vagy szürkeharcsa)
- ízlés szerint só
A burgonyás masszához:
- 3 közepes nagyságú burgonya
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál hal fűszerkeverék
- 1 mokkáskanál bors
- 1 mokkáskanál só
- 3 evőkanál tejföl
- 5 dkg apróra vágott petrezselyem
- 10 dkg liszt a panírozáshoz
- ízlés szerint őrölt só
- ízlés szerint őrölt bors
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A halfilét közepes vastagságú csíkokra vágjuk fel, majd sózzuk le.
A lisztben keverjük el a fűszereket, majd adjuk hozzá a tojásokat, a tejfölt és a lereszelt, levétől kinyomkodott burgonyát. Keverjük össze az egészet. Sűrű masszát kell, hogy kapjunk. Ha híg lenne, akkor keverjünk bele kevés lisztet.
A harcsa csíkokat forgassuk meg lisztben, majd mártsuk bele a burgonyás masszába. Bő forró olajban süssük pirosra 5-6 perc alatt a halat.
Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel vagy csak valamilyen mártogatóssal és citrommal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »