Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halkocsonya recept

Halkocsonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
300 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet ponty
    • 16 pontyfej
    • 1 fej fokhagyma
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 1/2 zellergumó
    • 1 karalábé
    • halfűszer
    • a díszítéshez 1 citrom

    Elkészítése:

    A halfejeket megtisztítjuk, a kopoltyúkat és a fogakat eltávolítjuk.

    A szeleteket és a fejeket besózzuk és a halfűszerrel is jól megszórjuk.

    A zöldségeket megtisztítjuk és egészben hagyjuk.

    Egy nagyobb fazékban feltesszük főni a hozzávalókat a citrom és a halszeletek kivételével. Annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen csak ellepje.

    Négy-öt órán át főzzük, épphogy csak pezsegjen. Mint a jó húslevest, úgy főzzük, de azért időnként kavarjuk is meg. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.

    A halszeleteket egy krumplisütő kosárba tesszük és 15 percig lógassuk bele a kocsonyába, majd vegyük ki, ha megfőtt.
    Nagyon apró nyílású szűrőn szűrjük le a kocsonyát, de tegyünk a szűrőbe egy konyhai törlőt, hogy a zsírt is megfogjuk ezzel.

    Osszuk el a tányérokba a levet és a halszeleteket. Tegyük hideg helyre a tányérokat, hadd aludjanak meg a kocsonyáink.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá