Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás harcsapaprikás recept

Gombás harcsapaprikás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg afrikai harcsa (filé)
    • 50 dkg gomba
    • 1 vöröshagyma
    • 1 ek sertészsír
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 paprika
    • 2 paradicsom
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 350 g tejföl
    • 1 ek étkezési keményítő
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • őrölt chili ízlés szerint

    Elkészítése:

    A zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát.

    Felszeleteljük a gombát és a paprikát, majd rádobjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, míg zsírjára nem sül. Sűrűn megkeverjük.

    Ezután rászórjuk a pirospaprikát, és beleaprítjuk a paradicsomot, felöntjük borral, és fedő alatt főzzük.

    Közben a halat 2-3 centis kockákra vágjuk, és ha a paradicsom is szétfőtt, a gombás alaphoz adjuk. Nem kell sok a halnak, a forrástól számított 10-15 percen belül megfő.

    A tejfölt csomómentesre keverjük a keményítővel, kevés forró szaftot merünk bele, összekeverjük, majd visszaöntjük a halhoz. Óvatosan keverjük, hogy a hal ne törjön. Első forrásig főzzük.

    Tipp:

    Leginkább nokedli, vagy túrós csusza illik hozzá, de kifőtt tésztával is tálalható.

    A gombás harcsapaprikás kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 88 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá